Προεκλογική χειραγώγηση

Στον ορυμαγδό της προεκλογικής περιόδου, με ξύλινους λόγους να μας βομβαρδίζουν, με την πολιτική σκηνή να εκπέμπει και να αναπαράγει συνεχώς ξερά και παρωχημένα στερεότυπα άλλων εποχών, με πιάνει μαύρη απελπισία για το πολιτικό μέλλον αυτού του τόπου.

Θυμήθηκα τον Αίσωπο: “ὦ κάκιστα ζῷα, τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε;” Κι επειδή η φωτιά φέρνει ξηρασία στο λαρύγγι αλλά και στο νού, είπα να δροσιστώ λίγο προεκλογικά βουτώντας στον γάργαρο λόγο του Μάνου Χατζηδάκι.

Έψαξα και βρήκα ένα από τα Σχόλια του Τρίτου Προγράμματος που παρουσίαζε κάθε εβδομάδα ο Μάνος Χατζιδάκις όταν ήταν Διευθυντής του, με τίτλο «Οι πολιτικές παρατάξεις μες στα συμπλέγματα των αστρικών σωμάτων«, το οποίο μεταδόθηκε την Κυριακή, 24 Ιουνίου 1979.

Απολαύστε τον:  http://www.youtube.com/watch?v=yr8P-Bn1hmY&feature=r

Κι ύστερα, σκέφθηκα πως γράφοντας σ ένα περιοδικό σαν το TaR, θα μπορούσε να εμφιλοχωρήσει και μια ελάχιστη προεκλογική χειραγώγηση με την ασφάλεια που της εξαφαλίζει ο προφητικός στίχος του Γκάτσου. Ας αναλογισθούμε πως από το 1991 έχουν περάσει 21 χρόνια… κι άσε που περιέχει και μια ολίγη από τοπωνυμιακή αυτοβιογραφία..

Η χοντρομπαλού:  http://www.youtube.com/watch?v=CRE8RTIMa7A

Τελικά ένα τραγούδι μπορεί να λέει τόσα σημαντικά μέσα από τον λόγο των ποιητών!
Είναι να τα θαυμάζεις…

About georgioutar

Πυρηνικός Ιατρός, Καθ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε